2019. április 29., hétfő

Csomag szállítási feltételek:

A feladni kívánt küldeményt minden esetben kartondobozba vagy bőröndbe kérjük becsomagolni. Ez alól természetesen kivételt képeznek a nagyobb méretű és/vagy szabálytalan alakú áruk (pl. hangszer, babakocsi, fűnyíró). Zsákban feladni kívánt küldeményt sajnos nem áll módunkban átvenni és szállítani.
Kartondoboz esetén kérjük az esetlegesen fennmaradó teret valamilyen anyaggal (újságpapír, buborékfóliával) kitölteni.
A bőröndben vagy sporttáskában feladott csomagok esetén az esetlegesen kiálló részek (kerék, fogantyú, zipzár) sérüléseiért felelősséget nem vállalunk. Ha ilyen csomagolást választ, akkor érdemes fóliával körbetekerni párszor, amely képes megóvni az esetleges sérülésektől.
Törékeny tárgyakat (pohár, tányér, stb) minden esetben érdemes újságpapírral becsomagolni a dobozba helyezés előtt, a fennmaradó teret pedig kérjük kitölteni. Ilyen csomag esetén kérjük a dobozra ráírni, hogy törékeny, illetve hogy melyik a doboz teteje és alja.
A csomagokra MINDEN ESETBEN kérjük a feladó és a címzett nevét, címét és telefonszámát feltüntetni.
Ezekre az adatokra három okból van szükségünk:
- Ha a címzett 3-szori sikertelen kézbesítés esetén sem veszi át a csomagot, aakor azt visszaszállítjuk a feladóhoz.
- Ha bármilyen tiltott áru található a dobozban az esetleges ellenőrzés során, akkor a büntetőjogi felelősség teljes egészében a feladót terheli.
- Ha a címzett adatai hiányosak, akkor előfordulhat késedelmes kézbesítés.
Fontos megemlíteni, hogy az út során egy esetleges ellenőrzés esetén hivatalos személy kérésére a csomagot ki kell bontanunk, amelyről természetesen a feladó és a címzett értesítve lesz.

Szállításból kizárt termékek:
- Lőszerek, szúró-, vágó- és lőfegyverek, továbbá ezek alkatrészei. Robbanószerek, hadianyag.
- Gyúlékony, robbanásveszélyes, maró hatású, toxikus anyagok, valamint a fertőző vagy fertőzésveszélyes termékek.
- Kábítószerek.
- Romlandó, hűtést igénylő termékek.
- Halotti hamvak és földi maradványok.
- Bármilyen veszélyes áru, illetve hulladék.
- Alkohol, cigaretta és dohányipari termék.
- Továbbá bármilyen olyan termék vagy anyag, amely szállítása jogszabályba ütközik.

Szállítással kapcsolatos tudnivalók:
A megrendelés minden esetben ÍRÁSBAN történik az esetlegesen előfordulható félreértések elkerülése végett. Telefonon tájékoztatást és információt tudunk nyújtani, de megrendelést nem tudunk felvenni.
Minden esetben az előre megrendelt súly alapján számoljuk ki a csomag árát, azaz, ha a megrendelés 40 kg-ról szól, de a csomag súlya csak 30 kg, akkor is a 40 kg-os csomag árával kell számolni.
Bizonyos esetekben van lehetőség az előzetesen megrendelt súlynál többet küldeni, ez az autó telítettségétől függ és minden esetben további egyeztetést igényel.

A csomagok felvétele minden esetben az ügyféllel előzetesen történt egyeztetés alapján történik.
A csomagok szállítása a felvételtől számítva 2-7 nap alatt történik, amely függ a felvétel és a leadás helyétől.
Indulási időpontjaink mindig előzetesen fel lesznek tüntetve az weboldalon. Az időpontok változtatásának jogát fenntartjuk.
Lehetőség van előrendelésre akár több hónapra előre is.
Cégünknél a GBP mellett lehetőség van EUR és HUF alapú fizetésre is, amelyeknél az összeg kiszámítása az aktuális napi árfolyam alapján történik.
100 kg feletti megrendelés esetén az ellenértéket minden esetben előzetesen kérünk rendezni a felvétel napján vagy pedig előreutalással.
A feladó és a címzett is vállalja, hogy a feladott csomag törvénybe ütköző tárgyat, anyagot nem tartalmaz, amelyet a felvételkor a feladó aláírásával igazol.
Csomagot csak 18. életévét betöltött személy adhat fel.
A csomagok átadásának időpontjával kapcsolatban minden esetben 1-2 nappal előtte értesítjük a címzettet először, a pontos időponttal kapcsolatban pedig az átadás napján 1-2 órával előtte fogunk egyeztetni.
Természetesen van lehetőség a felvételi és a leadási cím megváltoztatására menet közben is, ez viszont előzetes egyeztetést igényel.
A csomagok felvétele és kézbesítése Angliában reggel 6 és 22 óra között történik, Magyarországon pedig reggel 8 és 20 óra között történik.
Tranzit útvonalunk a térképen zölddel jelölt területet érinti, a feltüntetett árak itt érvényesek.